Falkenberg Öl & Whiskymässa
Öl & Whisky loggo main 2018

Här uppdatera vi löpande med utställare för mässan 2018 i Falkenberg. De presenteras med lite informaton om deras företag och produkter.

Utställare 2018

Ädel Smak by Per

Efter 15 års erfarenhet inom baryrket och med ett brinnande intresse för rom de senaste 8 åren
kommer Per Ädel ställa ut några av sina favoritsorter och även sitt glas Sakkarum som är framtaget
och utprovat för rom. Per kommer prata rom och resor som gjorts ihop detta intresse till bl.a centralamerika och karibien.
Välkommen till mig!
Kommentarer om glaset:
-Ett bra glas, Grattis! /Steffo Törnqvist
-Ett spännande glas som rom-älskaren verkligen bör prova! /Robert Seaton Glasexpert på Öl & Vinmagasinet Stockholm.

Läs mer om Ädel Smak by Per deras hemsida

Hotell Havanna


Ett ögonkast från havet och Strandpromenaden ligger Hotell Havanna. Bara en maklig promenad bort från både stränder och Varbergs centrum.
Hotellet är nytt, men byggnaden har en lång historia av människor som sökt vila, återhämtning och inspiration:
Här låg en gång Rydboholms semesterhem, där textilarbetare från Rydboholmsbolaget i Viskafors kunde njuta av salta bad och ledighet – efter att arbetare fått rätt till två veckor semester 1938.

Här fick skadade finska soldater från vinterkriget återhämta sig på 40-talet. Det berättas att soldaterna brukade sola på Barnens Badstrand en liten bit från hotellet, och att barnen i Varberg brukade gå dit för att prata med männen och titta på deras ärr och kulhål.
Här låg vandrarhemmet Skeppsgården i många år där bland andra Ulf Lundell bodde när han skrev bitterljuva låten Rialto till skivan Den vassa eggen.

Idag – efter två års intensivt arbete – är byggnaden förvandlad till Varbergs senaste badhotell. Ett hotell som blandar Varbergs kurortstradition med det varma och sinnliga som är Havanna och Kuba. Hotell Havanna ägs av Lasse Diding som också äger Hotell Gästis.


Läs mer om Hotell Havanna i Varberg

Vinoch..

Vinoch.se består av lika delar svensk och italiensk ambition att leverera riktigt goda italienska viner direkt hem till dig! Har man en gång besökt Italien brukar man vilja återkomma dit. Många är vi svenskar som njutit av goda viner, italienska delikatesser och vackra omgivningar när vi varit där.

Piero Hamrin är svensken som är född och bor i Italien och som har allt detta precis runt omkring sig. Med vinoch. se vill han förmedla sitt Italien, dela med sig av smakerna och det han ser varje dag. Piero och hans samarbetspartner i Sverige, Rolf Elghag, delar passionen för italienska viner och smakupplevelser. Tillsammans har de skapat vinoch.se för att de helt enkelt vill dela med sig av detta! 
På vinoch.se handlar du italienska viner, noga utvalda hos vinbönder där de flesta har småskalig produktion. Beställ hem och välj ut ditt eget husvin!

Läs mer om Vinoch..

Braunstein

På det danska destilleriet Braunstein i Köge har man gjort whisky sedan 2007 och nästan lika länge
har man kunnat köpa ett privat fat hos dem. Inte förrän i år 2016 har man kunnat få prova hur ett sådant fat skulle kunna smaka. 

Bröderna Claus och Miachel Braunstein är passionerade flugfiskare, och det var under deras fisketurer längs vackra skotska floder som idén med att utveckla och tillverka en dansk whisky som en unik smakupplevelse kom upp. Det faktum att danskarna inte uppfann whisky så hindrar det dem dock inte i arbetet med att förfina den, utveckla den och bidra till att fullända den. 

Läs mer om Braunstein

AKiA Brygghus

Ett nystartat litet bryggeri i Kungsbacka strax söder om Göteborg. Bryggeriet ligger i den anrika och K-Märkta Alafors Kvarn. AKiA Brygghus AB registrerades som företag vintern 2015. Namnet är en förkortning av Alafors Kvarn I Anneberg Brygghus AB
 
Vår första öl bryggdes den 10 oktober 2016.
Ölen som bryggdes var en Amerikansk Pale Ale med det passande namnet "PRESS PLAY ON TAPE".


Läs mer om AKiA Brygghus

Home of Drinks

Home of Drinks säljer alkoholhaltig dryck inom Sverige. Vi erbjuder Pfungstädter som vårt husöl samt ett varierat antal sorter från svenska bryggerier. Alla våra ölsorter finns tillgängliga på fat. Har du möjlighet att ta emot gästöl kan vi erbjuda dig ett varierat sortiment. Behöver du en fatinstallation eller kylskåp för flaskor har vi möjlighet att installera i era lokaler utan större krav på motprestation.

Läs mer om Home of Drinks

VinoEK

Efter ett stort vinintresse med resor till Sydafrika och vingårdar med en stor känslan för de föremål i vinframställningen var extra stark. Alla dessa vinfat man sett ute på vingårdana går ju faktiskt att återanvända på ett riktigt bra sätt tänkte grundaren Lise-Lott.

Vintern 2012 besökte hon en marknad i Stellenbosch.  På denna marknad som var fylld med massor utav fina saker fick hon syn på en dam som stod med några träföremål som såg lite annorlunda ut. Efter en snabb titt såg jag att det var ljusstakar, brickor, skärbrädor, snurrplattor som var tillverkade av gamla vinfat. Detta var något unikt. 
2014 gjorde hon ett besök på företaget och väl hemma i Sverige så gjordes den första beställningen av saker. De kom till Sverige i september, hela och fina och nu är Lise-Lott igång med sin Webbshop som hon hoppas att ni ska uppskatta. 

Läs mer om VinoEk

The Pine Ridge Brewery

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Tre ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. I skrivande stund snickrar de på sitt bryggeri ute i Skrea Backe.

Läs mer om The Pine Ridge Brewery

Svenskt Mathantverk

Genuin mattradition med svenska smaker.

Vår grundide är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark , ser vi som en stor förmån. Vi finns representerade i små och medelstora butiker runt om i Sverige. Dessutom ställer vi ofta ut på mässor runt om i vårt avlånga land.
Vi finns ofta på Skansens evenemang och varje Jul bygger vi upp vår bod på Stortorget i Gamla Stan, Stockholm. 

Läs mer om Svenskt Mathantverk

Deliovin

Ur ett intresse för bra mat och goda drycker började drömmen om Deliovin formas. Efter en resa till Italien under våren 2008 där grundaren Stefan Demén och hans två bröder reste omkring i Piemonte och för att provsmaka Grappa blev affärsidén till en självklarhet. Genom olika upplevelser och personer kom Stefan i kontakt med Elio, ägaren till Cascina San Cassiano, och en ny vänskap blommade ut. 

Elios produkter blev startskottet för den nya bana som Stefans liv skulle ta. Han åkte hem till Sverige och började sälja de fantastiska produkterna till olika mat- och delibutiker. Efter detta har turerna ner till Italien blivit åtskilliga och sortimentet har expanderat. Det som började med parmesan, prosciutto och vin har utökats med bland annat rom och brandy från Spanien och gin från England. Delovin söker hela tiden efter kvalitetsprodukter att komplettera sin portfölj med.


Läs mer om Deliovin

Imperiebryggeriet

Världens minsta imperium (än så länge). Vi är ett litet mikrobryggeri beläget i Getinge, Halland. Vi blandar nytänkande och tradition med öl som tar ut svängarna, men framför allt jobbar vi med balans som främsta ledord. Våra öl är en smakrik pilsner, en tropical IPA och en imperial red ale.

Läs mer om Imperiebryggeriet

Halmstad Brygghus

Halmstad Brygghus är ett microbryggeri i Halmstad med verksamhet förlagd på Slottsmöllan. De som står bakom Halmstad Brygghus är några entusiaster som brygger öl med stor passion och experimentlusta. 
Den 26 augusti 2015 bryggdes det första brygdet på det nya bryggverket och numera huserar bryggeriet i stora fräscha lokaler där produktionskapacitet ökat rejält sedan pannrummet där allt en gång startade.
Idag har de flera olika sorters öl som går att beställa på Systembolaget eller hitta på restauranger.


Läs mer om Halmstad Brygghus

Suseå choklad

Suseå choklad grundades i Getinge mitt i den vackra halländska Susedalen. Genom byn ringlar sakta Suseån, som fått låna sitt namn till Suseå Choklad. Nuförtiden ligger chokladfabriken i Falkenberg och har kompletterats med café (där vi även håller chokladprovningar) och en delikatess butik. Från caféet kan du titta in i fabriken och se produktionsprocessen.

Pralinerna från Suseå Choklad görs för hand och smakerna hämtas från naturen. Ganachen kokar vi med kärlek, choklad av de finaste kakaobönorna och närproducerade ingredienser från bygden. Grädden kommer från Wapnö Mejeri och vi sötar med honung från Halland. Jan Hedh har bidragit med recept framtagna speciellt för Suseå Choklad. Fläder, hallon, björnbär är exempel på vad som ger pralinerna dess naturligt goda smak. I vår produktion används inga nötter eller mandlar, vilket gör att våra praliner kan avnjutas av nötallergiker.

Vill du veta mer om oss, titta gärna in i butiken i Falkenberg eller på vår hemsida
www.myproducts.se

Carlsberg Sverige

Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa, Pepsi och Festis är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med försäljning på 150 marknader.

Läs mer på Carlsberg Sveriges sida>>

Föregående års utställare, 2017

Home of Drinks

Home of Drinks säljer alkoholhaltig dryck inom Sverige. Vi erbjuder Pfungstädter som vårt husöl samt ett varierat antal sorter från svenska bryggerier. Alla våra ölsorter finns tillgängliga på fat. Har du möjlighet att ta emot gästöl kan vi erbjuda dig ett varierat sortiment. Behöver du en fatinstallation eller kylskåp för flaskor har vi möjlighet att installera i era lokaler utan större krav på motprestation.

Läs mer om Home of Drinks

WessingeKälla Brygghus

Redan på 1800-talet insåg man att Wessingekällan i Veinge hade ”synnerligen fint vatten” och lämpade sig därför ypperligt för bryggning av öl. Så 1903 startade man Veinge Bryggeri som tog plats i det gamla mejeriet i Veinge, ända ner vid källan, där vattnet än idag ses bubbla upp. Det sägs att man anlade en brunn inne i byggnaden där man tog sitt vatten och bryggde svagdricka på som ett av de första bryggerierna i Sverige. Bäcken utanför, som består av källvatten, sinar aldrig hur torrt det än må vara.

Bryggeriet producerade läskedrycker och svagdricka fram tills 1936 då bryggeriet bytte ägare och AB Wessingekällans Bryggeri startade. Driften fortsatte så tills 1947 då Östra Bryggeriet i Halmstad köpte upp anläggningen och la ner verksamheten.
Vattnet i källan har fortsatt behålla sin kvalitet och 2015 bestämde sig kompisarna Niklas och Patrik, efter många års hembryggning, att återuppta den gamla bryggartraditionen i Veinge och startade WessingeKälla Brygghus AB. Bryggeriet huserar i det gamla stationshuset i Veinge. Där SJ en gång hade lager och godsmottagning står nu bryggverk och jästankar.
Efter 8 månaders byggtid fick vi sommaren 2016 de tillstånd som behövs och brygger idag en handfull sorter som hittas på lokala krogar runt om Veinge och Laholm, samt på lokala systembolaget.

Läs mer om WessingeKälla Brygghus AB

VinoEK

Efter ett stort vinintresse med resor till Sydafrika och vingårdar med en stor känslan för de föremål i vinframställningen var extra stark. Alla dessa vinfat man sett ute på vingårdana går ju faktiskt att återanvända på ett riktigt bra sätt tänkte grundaren Lise-Lott.

Vintern 2012 besökte hon en marknad i Stellenbosch.  På denna marknad som var fylld med massor utav fina saker fick hon syn på en dam som stod med några träföremål som såg lite annorlunda ut. Efter en snabb titt såg jag att det var ljusstakar, brickor, skärbrädor, snurrplattor som var tillverkade av gamla vinfat. Detta var något unikt. 
2014 gjorde hon ett besök på företaget och väl hemma i Sverige så gjordes den första beställningen av saker. De kom till Sverige i september, hela och fina och nu är Lise-Lott igång med sin Webbshop som hon hoppas att ni ska uppskatta. 

Läs mer om VinoEk

Poppels Bryggeri

Poppels är ett modernt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga ett fantastiskt öl! Du kan läsa den spännande berättelsen om Johan Poppelman och hans familj på vår hemsida och samtidigt få en inblick i hur det var att leva i Götheborg på 1600-talet.

Läs mer om Poppels Bryggeri

Åsalid Falköping Bryggeri

Åsalid Falköpings Bryggeri ®
Ligger på Mössebergs sydvästra sluttning och är Falköpings första mikrobryggeri. Vi startade i December 2014. Idén om ett eget bryggeri har funnits länge, Andreas började 1989-90 sin ölbryggningskar-riär hemma i köket med ett varierande resultat, första försöket fick hällas ut i vasken. Tanken på att det går att brygga öl själv var väckt och sporrande till fler försök och bättre resultat. Sedan dess har jakten på kunskap, bättre rå-varor och utveckling av utrustning gjort att re-sultaten blivit jämnare och framför allt bättre, till och med bättre än de öl som gick att köpa. Då började drömmen om ett kommersiellt bryggeri att förverkligas.

Läs mer om Åsalid Falköpings Bryggeri

Stentufft

Stenkonst där fantasin inte sätter några hinder. Vad sägs om ett vinställ utborrat i en sten?
 

Sibbarps Husbryggeri

Sibbarps husbryggeri är grundat av Rolf Nilsson som har en stor passion för öl och har sedan mellanölets tid utforskat utbudet av öl i Sverige, England, Belgien, Tyskland, Tjeckien USA mm. 

Rolf har en stor förkärlek till att blanda moderna öltyper med gamla klassiska och använder gärna klassiska humlesorter i kombination med nya humlesorter från USA, Australien, Nya Zeeland, Tyskland m.m.  Traditionella maltsorter som råg och wienermalt är andra exempel på filosofin. Med bra råvaror och traditionell bryggning i kombination med nya influenser skapas öl som man vill dricka om och om igen…

De första 2 ölen som lanseras är India Pale Ale med rejäl beska men balanserad  kropp. För tillfället utvecklas ett stort antal nya ölsorter från beska Pilsner till kraftfulla Winter Warmers, så det kommer att komma mycket spännande nyheter från Sibbarps Husbryggeri. 

Läs mer om Sibbarps Husbryggeri

AKiA Brygghus

Ett nystartat litet bryggeri i Kungsbacka strax söder om Göteborg. Bryggeriet ligger i den anrika och K-Märkta Alafors Kvarn. AKiA Brygghus AB registrerades som företag vintern 2015. Namnet är en förkortning av Alafors Kvarn I Anneberg Brygghus AB
 
Vår första öl bryggdes den 10 oktober 2016.
Ölen som bryggdes var en Amerikansk Pale Ale med det passande namnet "PRESS PLAY ON TAPE".


Läs mer om AKiA Brygghus

Brygg3an

Brygg3an är ett litet bryggeri som håller till på Snöstorp i Halmstad. Vi tillverkar huvudsakligen 5 sorters öl. Vi levererar i dagsläget enbart till restauranger. Men när tiden räcker till ska vi naturligtvis se till att de finns på systembolaget.
Fyra är av typen ale, en av typen lager.
Som dom hantverkare vi är har vi byggt hela bryggverket själva och kan därför med stolthet säga att det vi brygger, är ett riktigt hantverks öl.

Titta gärna in på vår facebooksida

Braunstein

På det danska destilleriet Braunstein i Köge har man gjort whisky sedan 2007 och nästan lika länge
har man kunnat köpa ett privat fat hos dem. Inte förrän i år 2016 har man kunnat få prova hur ett sådant fat skulle kunna smaka. 

Bröderna Claus och Miachel Braunstein är passionerade flugfiskare, och det var under deras fisketurer längs vackra skotska floder som idén med att utveckla och tillverka en dansk whisky som en unik smakupplevelse kom upp. Det faktum att danskarna inte uppfann whisky så hindrar det dem dock inte i arbetet med att förfina den, utveckla den och bidra till att fullända den. 

Läs mer om Braunstein

Kullens Bryggeri

Ett litet bryggeri med stor smak

En öl från Kullens Bryggeri ska drickas med andakt. För man vet aldrig när man får tag på nästa. Kullens Bryggeri är nämligen det minsta bryggeriet på Kullahalvön i Skåne. Kanske minst i Sverige. Ja, kanske rent av minst i hela världen.

När vi började brygga för några år sen, så gjorde vi det av två anledningar. För att vi var nyfikna. Och för att vi ville göra riktig bra öl. Med hjälp av kunniga vänner så kom vi igång hemma i köket. Och efterhand som vi bryggde växte omgivningens intresse att få provsmaka vår öl. Det gjorde att vi tog steget att bilda vårt egna bryggeri för att kunna leverera till restauranger och pubar i vår närhet. Det är med stor ödmjukhet som vi nu presenterar våra ölsorter. 

Vi hoppas att kullens Bryggeri kan läggas till listan av god öl som du smakat. Vi kan idag erbjuda dig en flera sorter och ölkollektionen kommer förändras och utvidgas allt eftersom vår experimentlusta skapar. Med bara fyra ingående råvaror finns det fantastiska möjligheter till variation och nya smaker att upptäcka. 

Läs mer om Kullens Bryggeri

Breared Brewery

Far och son som brygger öl för nöjets och smakens skull. Brygger IPA, Stout, Brown Ale och Lager i alla dess former. Nu hittar man deras öl på restauranger i närområdet till Simlångsdalen i Halmstad kommuns inland.

Läs mer om Breared Brewery och följ dem på Facebook

Vinoch..

Vinoch.se består av lika delar svensk och italiensk ambition att leverera riktigt goda italienska viner direkt hem till dig! Har man en gång besökt Italien brukar man vilja återkomma dit. Många är vi svenskar som njutit av goda viner, italienska delikatesser och vackra omgivningar när vi varit där.

Piero Hamrin är svensken som är född och bor i Italien och som har allt detta precis runt omkring sig. Med vinoch. se vill han förmedla sitt Italien, dela med sig av smakerna och det han ser varje dag. Piero och hans samarbetspartner i Sverige, Rolf Elghag, delar passionen för italienska viner och smakupplevelser. Tillsammans har de skapat vinoch.se för att de helt enkelt vill dela med sig av detta! 
På vinoch.se handlar du italienska viner, noga utvalda hos vinbönder där de flesta har småskalig produktion. Beställ hem och välj ut ditt eget husvin!

Läs mer om Vinoch..

West Coast Bryggeri

Ett bryggeri från Göteborg som grundades av Dave som började göra öl till sina vänner på universitetet i England . Det var 35 år sedan . Nu vill han helt enkelt göra öl som gör dig lycklig. För att göra detta kommer bryggeriet att följa två ord . Det första ordet är kvalitet , och vi kommer alltid att sträva efter att säkerställa att vi uppnår öl  av hög kvalitet.  Det andra ordet är lyssna, och med detta menar vi att vi kommer att lyssna på dig och marknaderna för att veta vad du vill att vi ska göra . Vi kommer också snabbt med färska och intressanta öl , ofta inspirerad av en traditionell öl .

Läs mer om West Coast Bryggeri

Svenskt Mathantverk

Genuin mattradition med svenska smaker.

Vår grundide är att knyta samman gamla värden med den kunskap som finns i den svenska mattraditionen. Att vi dessutom, i så stor utsträckning som det går, använder oss av de omgivande råvarorna i skog och mark , ser vi som en stor förmån. Vi finns representerade i små och medelstora butiker runt om i Sverige. Dessutom ställer vi ofta ut på mässor runt om i vårt avlånga land.
Vi finns ofta på Skansens evenemang och varje Jul bygger vi upp vår bod på Stortorget i Gamla Stan, Stockholm. 

Läs mer om Svenskt Mathantverk

Hotell Havanna


Ett ögonkast från havet och Strandpromenaden ligger Hotell Havanna. Bara en maklig promenad bort från både stränder och Varbergs centrum.
Hotellet är nytt, men byggnaden har en lång historia av människor som sökt vila, återhämtning och inspiration:
Här låg en gång Rydboholms semesterhem, där textilarbetare från Rydboholmsbolaget i Viskafors kunde njuta av salta bad och ledighet – efter att arbetare fått rätt till två veckor semester 1938.

Här fick skadade finska soldater från vinterkriget återhämta sig på 40-talet. Det berättas att soldaterna brukade sola på Barnens Badstrand en liten bit från hotellet, och att barnen i Varberg brukade gå dit för att prata med männen och titta på deras ärr och kulhål.
Här låg vandrarhemmet Skeppsgården i många år där bland andra Ulf Lundell bodde när han skrev bitterljuva låten Rialto till skivan Den vassa eggen.

Idag – efter två års intensivt arbete – är byggnaden förvandlad till Varbergs senaste badhotell. Ett hotell som blandar Varbergs kurortstradition med det varma och sinnliga som är Havanna och Kuba. Hotell Havanna ägs av Lasse Diding som också äger Hotell Gästis.


Läs mer om Hotell Havanna i Varberg

Skelderwikens Brygghus


Skelderwikens Brygghus är ett nystartat bryggeri där vi under 2014 ägnade året åt att produktutveckla och gick från ord till handling för att starta upp verksamheten. I december 2014 fick vi de sista tillstånden och vi hade vår premiär i januari 2015 på utvalda restauranger i Ängelholm. 
Nu finns vi etablerade på ett 30-tal restauranger från Halmstad till Helsingborg samt lansering på Systembolaget i höst.
Vi brygger vårt öl i Skälderviken  -  som ligger mellan Bjärehalvön och Kullen där saltstänkta Kattegatt möter nordvästra Skåne. Här brygger vi närproducerad hantverksöl med fokus på hög kvalite. 
Vårt öl är en revolution mot allt som är massproducerat. Det kan tyckas styvt. Men passion har smak och skillnaden är enorm.


Läs mer om Skelderwikens Brygghus

Deliovin

Ur ett intresse för bra mat och goda drycker började drömmen om Deliovin formas. Efter en resa till Italien under våren 2008 där grundaren Stefan Demén och hans två bröder reste omkring i Piemonte och för att provsmaka Grappa blev affärsidén till en självklarhet. Genom olika upplevelser och personer kom Stefan i kontakt med Elio, ägaren till Cascina San Cassiano, och en ny vänskap blommade ut. 

Elios produkter blev startskottet för den nya bana som Stefans liv skulle ta. Han åkte hem till Sverige och började sälja de fantastiska produkterna till olika mat- och delibutiker. Efter detta har turerna ner till Italien blivit åtskilliga och sortimentet har expanderat. Det som började med parmesan, prosciutto och vin har utökats med bland annat rom och brandy från Spanien och gin från England. Delovin söker hela tiden efter kvalitetsprodukter att komplettera sin portfölj med.


Läs mer om Deliovin

Apricot


Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknade och har verkat i snart 10 år. De har varit med och byggt upp stora delar av svenskarnas favoritviner. Till exempel kom var fjärde flaska mousserande, som dracks i Sverige på nyårsafton 2010, från oss. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet.

Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.


Läs mer om Apricot och deras sortiment

Imperiebryggeriet

Världens minsta imperium (än så länge). Vi är ett litet mikrobryggeri beläget i Getinge, Halland. Vi blandar nytänkande och tradition med öl som tar ut svängarna, men framför allt jobbar vi med balans som främsta ledord. Våra öl är en smakrik pilsner, en tropical IPA och en imperial red ale.

Läs mer om Imperiebryggeriet

Auld Rare Whisky

Sveriges första oberoende buteljerare som säljer sin dryck i mindre utgåvor av dels nerlagda,äldre och framförallt god whisky. Alla deras buteljeringar är cask strenght och single cask.
Auld Rare fylls på signerade, svenskblåsta glasflaskor av apoteksmodell framtagen av formgivaren Mikael Johansson på Pukebergs Glasbruk.
Auld Rare Whisky är en samlarserie. Designen är framtagen därefter. 


Läs mer om Auld Rare Whisky och deras tappningar

The Pine Ridge Brewery

Det hela började på Tallåsvägen i Falkenberg. Tre ölentusiaster, massvis av säckar med malt och en hel del experimenterande. Resultatet blev The Pine Ridge Brewery. Kaxigt öl med kaxig smak. I skrivande stund snickrar de på sitt bryggeri ute i Skrea Backe.

Läs mer om The Pine Ridge Brewery

Halmstad Brygghus

Halmstad Brygghus är ett microbryggeri i Halmstad med verksamhet förlagd på Slottsmöllan. De som står bakom Halmstad Brygghus är några entusiaster som brygger öl med stor passion och experimentlusta. 
Den 26 augusti 2015 bryggdes det första brygdet på det nya bryggverket och numera huserar bryggeriet i stora fräscha lokaler där produktionskapacitet ökat rejält sedan pannrummet där allt en gång startade.
Idag har de flera olika sorters öl som går att beställa på Systembolaget eller hitta på restauranger.


Läs mer om Halmstad Brygghus

Smögen Whisky AB

Smögen Whisky AB grundades sommaren 2009, med syfte att etablera ett bränneri för småskalig produktion av en riktig maltwhisky från den bohuslänska västkusten, med stor karaktär och havsnära influenser. Produktion och tills vidare även hela lagerhållningen finns på gården Ståleröd, strax sydväst om Hunnebostrand, knappt en mil norr om Smögenön, i Sotenäs kommun. Verksamheten omfattar produktion av whisky likväl som besöksrelaterade tjänster och viss försäljning av produkter med anknytning till whisky.

Läs mer om Smögen Whisky och deras produkter

Strandlida Bryggeri

I en källarlokal i Strandlida kokar vörten i ett nytt mikrobryggeri. Mäskpannan och silkaret är tillverkat i Slovenien och trycktankarna är producerade i Nederländerna. Traditionell överjäst öl, eller oftare kallad Ale, är vad som produceras med modern hög mikroprocessorstyrd precision och med nutidens kunskaper om det mikrobiologiska.

Fröet till att starta ett mikrobryggeri såddes hösten 2009 vid besök på Stockholm Beer and Whisky Festival, men intresset för välsmakande kvalitetsöl är hos grundarna Gunnar Kamstedt och Jonas Nidle mycket äldre än så.

 Idag har de fem olika typer av öl som säljs på Systembolaget i Halmstad samt på några lokala restauranger.


Läs mer om Strandlida Bryggeri

Ron Zacapa

Zacapas historia bygger på Guatemalas fantastiska klimat och miljö. Den bördiga och vulkaniska jorden är en av de mest idealiska platser i världen att odla sockerrör på. Master blendern Lorena Vasquez lagrar romen på 2300 meter över havet i Guatemalas berg/högland. 
Zacapa är en ultra premium blandning av fatlagrad rom vilket ger komplexa smaker och aromer samt använder endast den första pressningen av sockerrör för att skapa en ren och unik rom. Varje droppe Zacapa åldras i olika fat/barrels. Detta ger en djup och komplex rom att avnjuta och det gör man exempelvis med en stor isbit i glaset eller som den är.

Välkomna till Diageo och Zacapa´s monter för att prova och lära dig mer....
 

Läs mer om Diageo och Ron Zacapa

Mackmyra

Mackmyra Svensk Whisky är det svenska destilleriet som har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Whiskyn produceras i trakten kring Gävle, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Mackmyra erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Visste du att Mackmyra blev utsedd till "European Spirits Producer - all categories"  2012?

Läs mer om Mackmyra deras hemsida

Brygghuset Finn

Brygghuset Finn är ett nystartat bryggeri i Landskrona. Historien tar sin början i skolbänken för ett par år sedan på Lunds Tekniska Högskola, då grundarna läste en ekonomikurs där ett projektet innebar att skriva en affärsplan för ett fiktivt företag. För att göra projektet intressant så fick det fiktiva företaget vara ett bryggeri, som redan då namngavs till Brygghuset Finn. Inspirerade av kursen, så ägnades den kommande sommaren åt att brygga öl och då resultatet visade sig bli gott så fanns det bara en sak att göra, nämligen att gå från idé till verklighet.
Idag har de första flaskorna precis lämnat bryggeriet. Ölen kännetecknas av en gedigen maltbas uppbalanserad med behagliga humletoner och beska. Det ger ett öl med bra munkänsla som lämpar sig bra till mat eller allra bäst till yterliggare en till Finn öl. Vi ser framemot att erbjuda dig ett smakprov och hoppas att du finner en ny favorit i vårt sortiment!

 

Läs mer om Brygghuset Finn

Göteborgs Nya Bryggeri

Göteborgs Nya Bryggeri är bryggeriet som väcker och släcker törst. Vi är av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Vi både bygger och brygger hållbart och med små ekologiska fotspår.

På J.A. Pripps Gata 2 hittar du vårt kära bryggeri. 

Det tog 13,5 år innan vörtkokningens underbara maltdofter åter kunde kännas på den här välkända adressen. Vi vill dock vara tydliga med att det nya bryggeriet inte riktigt är i samma skala som det fastigheten en gång byggdes för på 1970-talet. Göteborgs Nya Bryggeri är ett hantverksbryggeri som nästan helt och hållet inryms i det forna Frölundabryggeriets hjärta, brygghuset, och i den inre delen av den före detta jäs- och lagertank-källaren.

Idag brygger vi många olika öltyper från mörkaste porter till välhumlad modern lager. Starkpilsnern är det öl som säljer mest tätt följt av go' IPA. Under sommaren 2015 avslutades installationsarbetena i vårt bryggeri och två år senare installerar vi ett nytt ölfilter och två nya tankar för att möta en allt större efterfrågan..

 

Läs mer om Göteborgs Nya Bryggeri

Mellgren´s - Fine Tobacco & Great People since 1823

Mellgrens är en gammal anrik butik som grundades 1823. Det gör den till den äldsta butiken i Sverige som alltsedan dess tillhandahållit produkter av god och hög kvalité då det gäller snus, cigarr, pipa och allt som hör därtill. Grundaren Eric Mellgren satte stort värde på yrkeskunnande och god service. För oss på Mellgrens idag är detta ledord och något vi är stolta över.

Läs mer om Mellgren´s hemsida

France Fromage

Jacques Six startade företaget  France Fromage år 2004 i Sverige och importerar bara gårdsproducerade lantostar som lagras hos Ostmästaren Philippe Olivier . Familjen Olivier lagrar ostar sedan mer  än 100 år och samarbetar med gårdarna för att fortsätta med traditionen och kvaliteten.

 

Läs mer om France Fromage på deras hemsida

folkofolk

folk o folk på väg är Sverigeturnén för dig som är intresserad av mat och dryck. Under 2017 kommer folk o folk på väg att besöka ett antal städer, stora som små för att förmedla kunskap och information på ett nytt och spännande sätt. På folkofolk.se har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.
Välkomna!

Läs mer på folk o folks sida>>

Suseå choklad

Suseå choklad grundades i Getinge mitt i den vackra halländska Susedalen. Genom byn ringlar sakta Suseån, som fått låna sitt namn till Suseå Choklad. Nuförtiden ligger chokladfabriken i Falkenberg och har kompletterats med café (där vi även håller chokladprovningar) och en delikatess butik. Från caféet kan du titta in i fabriken och se produktionsprocessen.

Pralinerna från Suseå Choklad görs för hand och smakerna hämtas från naturen. Ganachen kokar vi med kärlek, choklad av de finaste kakaobönorna och närproducerade ingredienser från bygden. Grädden kommer från Wapnö Mejeri och vi sötar med honung från Halland. Jan Hedh har bidragit med recept framtagna speciellt för Suseå Choklad. Fläder, hallon, björnbär är exempel på vad som ger pralinerna dess naturligt goda smak. I vår produktion används inga nötter eller mandlar, vilket gör att våra praliner kan avnjutas av nötallergiker.

Vill du veta mer om oss, titta gärna in i butiken i Falkenberg eller på vår hemsida
www.myproducts.se

Ädel Smak by Per

Efter 15 års erfarenhet inom baryrket och med ett brinnande intresse för rom de senaste 8 åren
kommer Per Ädel ställa ut några av sina favoritsorter och även sitt glas Sakkarum som är framtaget
och utprovat för rom. Per kommer prata rom och resor som gjorts ihop detta intresse till bl.a centralamerika och karibien.
Välkommen till mig!
Kommentarer om glaset:
-Ett bra glas, Grattis! /Steffo Törnqvist
-Ett spännande glas som rom-älskaren verkligen bör prova! /Robert Seaton Glasexpert på Öl & Vinmagasinet Stockholm.

Läs mer om Ädel Smak by Per deras hemsida

Runa Vodka

”Välkommen att prova ekologiska smakupplevelser i skandinavisk design”
Runa Vodka Ab (publ) ägs av närmare 3000 mat och dryckesintresserade personer.
Vill Du med vara delägare finns ett emissionserbjudande på mässan som passar alla!
Runa tillverkar ekologiska premium vodkor gjorda av vete eller råg samt gin i Sverige.
 
För Dig som aldrig provat en lagrad gin finns nu möjligheten att prova Runa Old School Yellow Gin, en smakupplevelse långt utöver det vanliga. 
 
I vår monter ges även tillfälle att provsmaka produkter från vår samarbetspartner
Facile & Co AB;
-     Facile punsch, med lägre sötma, serverad på de senaste sex årens Nobelbanketter
-    Noble Selected ljus rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest  och lanserad i samtliga butiker den 1 juni 2016
-    Noble Selected mörk rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och internationellt prisbelönt i The Rum Masters i London

Runa Vodka – känn det svenska arvet
 
För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.

Sabalan

Experter på goda oliver av bästa kvalitet.


 

Läs mer om Sabalan på deras hemsida

Pralinhuset

Pralinhuset drivs av Mieneke och Günter som tillverkar egen choklad och importerar praliner och chokladtryffel. Chokladen skulpteras och gjuts i många olika former och figurer. Pralinhuset tillhandahåller ett mycket stort utbud av högkvalitativ ekologisk choklad, samt saluför choklad och praliner som passar olika typer av allergiker, t ex laktosfri mörk choklad, och mycket mer. I sin tillverkningen av chokladkakor använder företaget sig av allt från vit, med endast kakaosmör till mörk choklad med 100% kakaomassa.

Chokladen kryddas och smaksätts på ett spännande och annorlunda sätt, som, till exempel, med chili, lakrits, kardemumma, exotiska frukter, saffran, wasabi nötter m.fl.

Läs mer om Pralinhuset på deras hemsida

Whiskytaste Sweden AB

Whiskytaste Sweden AB är ett nystartat importföretag med fokus på alkoholhaltiga drycker.
Försäljning kommer att ske till restauranger, barer, hotell samt till privatpersoner genom Systembolaget.
Provningar och event ordnar vi helt efter kundens egna önskemål, inget är omöjligt, för litet eller för stort för oss.
Vår uppgift är att förmedla det bästa som finns av goda drycker samt erbjuda våra kunder möjlighet att upptäcka och njuta av alla de lukter och smaker som finns i våra drycker samtidigt som vi värnar om en måttlig alkoholkonsumtion.
Det är inte en slump att ordet whisky betyder livets vatten; prova och upptäck detta själv.
Vår affärsidé är att våra drycker ska komma ifrån alla världsdelar och gärna vara annorlunda och nyskapande.
Slutligen är det naturligtvis vår förhoppning att ni där ute skall tycka om de dofter och smaker som vi uppskattar och har i vårt sortiment.

Läs mer om Whiskytaste Sweden AB på deras hemsida

Byaregårdens Brygghus

Företaget grundades år 2010.Från början trodde vi att vi skulle kunna brygga så mycket som 4000 liter per år och efter 5 år kanske vara uppe i 25000 liter per år.I dag siktar vi på att brygga drygt 100000 liter per år.
Det som från början var en idé om ett litet microbryggeri som kanske kunde bidra till vårt levebröd är nu mer än heltid för Robert. Inger jobbar heltid på sitt andra jobb och håller i det mesta pappersarbetet, Eric, son & bryggeritekniker, jobbar minst halvtid plus att vi tar in hjälp när vi tappar upp öl på flaskor. Vi har dessutom ölprovningar och kurser i helmaltsbryggning för hemmabruk och har börjat bygga ut och bygga till för olika ändamål.
Fram tills i år har vi haft våra ölprovningar i växthuset men förhoppningsvis blir det snart fullt av örter och blommor igen. Vi bygger nämligen ett nytt hus att ha provningarna i för att kunna ta emot grupper året om.
Hos oss sprutar idéerna ständigt & vi har mycket i tankarna...

Läs mer om Byaregårdens Brygghus>>

Granqvist Beverage House

Granqvist Beverage House importerar och säljer öl, kvalitetsviner och spritdrycker från hela världen. Försäljning sker till kunder på svenska, norska och finska marknaderna samt Duty-Free. Försäljning till privatkonsument sker i Sverige via Systembolaget. Bästa sättet att få reda på nyheterna om vårt sortiment är att läsa VINFO. Läs senaste numret och beställ ditt exemplar via vår hemsida.

Under mässan kommer vi presentera skotsk whisky från vårt exklusiva sortiment Scotts Selection samt öl från vårt tyska bryggeri i Memmingen, Bayern.

Läs mer på Granqvist Beverage House sida>>

Carlsberg Sverige

Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa, Pepsi och Festis är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med försäljning på 150 marknader.

Läs mer på Carlsberg Sveriges sida>>